STORY (Food-Wine-Music)

Fiecare loc are o poveste

Povestea a început cu Summer Lounge Coffee, „un loc de vară destinat prietenilor” – cum îl descrie administratorul locului, Crina Țintă. A urmat apoi extinderea cu încă un etaj și o redecorare cu stil, și astfel a luat ființă un local cu muzică bună și cu prețuri rezonabile care găzduia periodic party-uri tematice. „În ziua în care am deschis, Adrian, fratele meu, împlinea 30 de ani. De aici, denumirea localului: No. 30. E un business de familie, de suflet”, spune Crina.

„Ne-am bazat întotdeauna pe cerințele clienților, care ne erau și prieteni în mare parte; se strângeau la noi ore bune (de obicei după program) și începuseră de pe atunci să comande mâncare de la restaurantele din jur. Practic, prietenii veneau pe la noi, mâncau, povesteau și beau. Așa a luat ființă Food, Story, Wine. Prescurtat: Story”.

Ce aduce nou la Târgoviște?

Crina Țintă: Pentru a ne evidenția a trebuit să venim cu ceva nou. De altfel, a fost și o convenție a noastră cu bucătarul pe care l-am ales: servim fructe de mare, nu servim papanași și clătite. Deosebit, nu? A fost nebunia lui practic, care mie mi-a surâs din prima.

Totul proaspăt și gătit cu simț de răspundere, am adăuga noi…

C.Ț.: Produsele le cumpărăm zilnic, le alegem cu grijă, suntem conștienți că doar așa ne păstrăm clienții.

Cum au reacționat târgoviștenii la acest tip de meniu, mai puțin obișnuit pentru Centrul Vechi?

C.Ț.: Spre surprinderea noastră, feedback-ul a fost unul foarte bun, am reușit chiar să dăm un trend în acest sens. Practic, am schimbat meniurile din oraș și după Centrul Vechi; toți acum sunt wanna be Story. Am schimbat tradiționalul șnițel de pui, ciorbița și pizza.

Vinurile de la Story (food, wine, music)… spun și ele o poveste?

C.Ț.: Vinurile noastre spun orice poveste după 3, 4 pahare.

De curând, aveți și livrări la domiciliu. De ce a fost acesta următorul pas în dezvoltarea afacerii?

C.Ț.: Livratul a fost necesar pentru că, atunci când clientul îți vine zilnic în restaurant și apoi, două-trei zile pur și simplu nu este in the mood pentru a veni dar vrea totuși să mănânce de la tine, nu îl poți trimite în altă parte. Practic, cererea te onorează…

Ce pregătește Story pentru 2017?

C.Ț.: Ne reinventăm constant… Nu pregătim nimic în mod special, dar niciodată nu ști ce poate ieși dintr-o masă caldă, un pahar cu vin și o poveste frumoasă. Practic, ăștia suntem noi: Food Wine Story…