Peste 70 de tipuri de ceai „ca la el acasă”, cafea de origine (proaspăt prăjită), bere artizanală, biscuiți sănătoși și multe alte bunătățuri preparate pe loc, cu mult suflet. Așa arată, pe scurt, oferta unuia dintre cele mai chic locuri din Centrul Vechi al Târgoviștei.

„Cuibul Liniștit a fost conceput ca o sufragerie mare, cu gazde discrete, gata oricând să primească musafiri” – povestește Lucia Nicolae, creatoarea acestui concept la Târgoviște. „Locul ăsta s-a dorit a fi un „acasă” pentru oamenii „ diferiți” din Târgoviște. Decorul, muzica… și tot ce ține de Cuib se bazează pe conceptul „less is more”.

City Best: Atmosfera retro a fost câștigătoare? Cum a fost privit acest lucru la deschidere, când încă nu era „la modă” tot acest aer vintage?

Lucia Nicolae: Cu târgoviștenii e mai greu… Retro nu e tocmai pe gustul  celor care frecventează Centrul Vechi. În schimb, orice turist, fie din altă zonă a României, fie din altă țară, e atras de locație și asociază atmosfera, decorul, cu cele ale altor cafenele/ ceainării întâlnite în plimbările lor. Pentru ei, ca și pentru noi, de altfel, Retro=Centrul  istoric.

City Best: Cum v-ați descrie clientela fidelă?

L.N.: Cuibul Liniștit e un loc special și se adresează unui public special – oameni sătui de comercial, de produse de serie, de tot ce e branded …dar dornici de o pauză tihnită într-o adevărată cafenea-ceainărie.

City Best: Știu târgoviștenii să aprecieze un ceai „ca la el acasă”, chiar dacă prețul este – automat – mai mare?

L.N.: După ce îl beau, DA!

City Best: Aveți de-a face cu cunoscători într-ale ceaiului?

L.N.: Din păcate, foarte puțini… Și acum, după 3 ani si jumătate de la deschidere, avem clienți care, după ce citesc un Meniu de ceai cu 70 de variante, cer „un ceai cu fructe de pădure”. Așa că munca oamenilor care lucrează la Cuib nu se reduce la simpla preparare de produse, ci încercăm să facem și o mică educație în privința consumului de ceai și de cafea de origine.

City Best: Ce îi face pe târgovișteni să se întoarcă la Cuib?

L.N.: Publicul nostru fidel s-a creat în timp. A fost nevoie de răbdare pentru că singura publicitate care a contat a fost povestitul de la unul la altul. Practic, oamenii care ne-au trecut pragul au adus alți oameni, prieteni, ca să vadă ce au descoperit nou în oraș.

City Best: Ați aranjat în timp și un stand cu ceaiuri pentru acasă, căni și seturi de ceai,  accesorii…

L.N.: Încă de la început a fost gândită și o zonă de boutique. În zona aceasta am pus toate ceaiurile pe care oamenii le găsesc în meniu, cafea, dulciuri, produse Vegan, bere de ghimbir. De asemenea, avem și o gamă de accesorii pentru cafea și ceai (căni, ceainice, infuzoare, cutii de depozitare, bomboniere etc.). Perioada cea mai bună e toamna-iarna, pentru că, din păcate, consumul de ceai e asociat cu sezonul rece.

City Best: Care este secretul unei astfel de afaceri?

L.N.:…mult suflet!

City Best: Ce planuri aveți pentru 2018?

L.N.: Cuibul Liniștit a fost creat din dorința ca, și în Târgoviște, să existe un astfel de loc, dar și un „altfel” de loc. Și asta ne dorim pentru 2018, să rămânem în Târgoviște ca o „oază de liniște” pentru cei care vor „altceva”.