CADOURI ALTFEL și multe surprize

Vin, Sărbătorile vin!

Dacă ești târgoviștean, cu siguranță ai vizitat măcar o dată standul CADOURI ALTFEL din incinta Complexului Comercial Muntenia. Totul a început în urmă cu 3 ani, sub un alt concept, The Candy Boutique. De la cadouri dulci, Silvia Sandu și echipa sa au ajuns să le ofere clienților lor tot ceea ce este în vogă în materie de cadouri.

„Am pornit de la cadouri dulci și am fost extrem de motivată de primul Crăciun petrecut în Complexul Muntenia. Atunci am văzut pentru prima dată ce înseamnă grămezi de oameni care vor să cumpere cadouri de la tine”, își amintește Silvia. Și tot atunci, spune ea, și-am dat seama că nu dulciurile sunt secretul, ci ceea ce face ea mai bine, partea creativă. „Imediat după, am început schimbarea. Și de atunci ne tot schimbăm. Suntem foarte atenți la oameni”.

Așa a ajuns să creeze decorațiuni de Crăciun lucrate manual. „Obiectele handmade se caută din ce în ce mai mult. Timp să fie să lucrăm atât cât își doresc oamenii”. Silvia lucrează alături de o echipă specială de… „spiriduși”. „Alături de mine lucrează tot Universul. Am o echipă specială de spiriduși și îngerași care mă ajută, însă majoritatea sunt în mintea mea. La muncă efectivă sunt eu alături de vreo două persoane”.

Luna cadourilor vine cu surprize ALTFEL

„Anul acesta încercăm o abordare puțin occidentală a coșurilor de Crăciun – dezvăluie Silvia. Clienții noștri își doresc extrem de mult o schimbare în acest sens, așa că vom risca puțin. Ele vor fi ușor peste bugetul mediu, însă am ales produse care să spună o poveste atunci când sunt deschise. Și, pentru că Secret Santa a devenit deja o tradiție și în Târgoviște, am pregătit cadouri pentru bugete începând cu 5 lei și până la câteva sute de lei”.

De asemenea, Cadouri Altfel pregătesc și globulețe cu mesaje scrise manual, personalizate pentru fiecare client în parte, brăduți și coronițe din globuri, plus… mii de variante de cadouri.

Ce se vinde cel mai bine?… „Crăciunul se vinde cel mai bine! Iar când spun Crăciun, mă refer la tot ce implică el. La noi, Crăciunul vine în luna octombrie pe la început și se termină odată cu anul.

Am rugat-o pe Silvia să ne dea un pont și pentru cele mai bune idei de cadouri, pentru doamne și pentru domni. „Pentru femei, cele mai vândute produse sunt cănile și casetele de bijuterii, însă… partea nevăzută de toată lumea… femeilor li se oferă MESAJE. Practic, în fiecare obiect vândut de noi este ascuns un mesaj. Uneori acesta nu este scris, dar cel care oferă ni-l povestește, așa că… la femei MESAJELE nu dau niciodată greș”.

Iar la capitolul bărbați… „Acesta este un domeniu extrem de delicat și pentru noi, însă noi vindem cel mai bine accesoriile pentru băuturi și băuturile speciale”.

Am mai vrut să aflăm dacă târgoviștenii investesc și în cadouri cu stil, în altceva decât bomboane, șosete și pijamale. „Sigur că da, însă… bomboane și șosete vindem și noi. Doar că șosetele noastre se numesc Madam Mitza, iar bomboanele sunt selecții de praline italiene. Vezi? Nu produsul în sine este problema, ci calitatea lui. Asta au înțeles unii clienți, mai greu, însă… mă pot lăuda cu un lucru: Oamenii care mi-au călcat pragul o dată au devenit dependenți!”

Care este secretul unei astfel de afaceri într-un oraș mic, cum este Târgoviștea? „Să nu obosești niciodată și să nu renunți, indiferent cât de greu este uneori”.