Mihaela Radu și drumul spre adevărata performanță

Târgovișteni „adoptați”

Mihaela este campioană națională la Box feminin

Prahoveancă la origini, Mihaela a ajuns la Târgoviște în urmă cu patru ani, printr-o conjunctură a vieții nu tocmai plăcută. „Conjunctura a făcut să ajung aici după moartea ambilor mei părinți, la o prietenă care îmi este ca o mamă!”, povestește sportiva. Este proaspăt absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport și a practicat sau practică, pe rând sau în paralel, fotbal, natație și box.

Și nu numai că le practică cu plăcere, dar face și performanță. La cei 29 de ani, este arbitru de fotbal în cadrul AJF Dâmbovița și de curând a devenit campioană națională la Box feminin, cat. 81 kg.

City Best: Nu vorbim de anii de muncă, ne imaginăm cu toții că au fost mulți și grei. Ce satisfacție ți-a adus însă acest titlu?

Mihaela Radu: Acest titlu are o mare importanță personală: mi-am demonstrat că îmi pot depăși anumite „frici” dar și că am reușit să obțin ceea ce mi-am propus! Din punct de vedere financiar, încă aștept…

City Best: Cum ai ajuns să practici boxul, un sport nu tocmai feminin?

M.R.: Inițial l-am practicat pentru condiția fizică… dar de mică am avut o atitudine mai băiețoasă. Am crescut numai printre băieți, așa că am avut circumstanțe pentru alegerea făcută. Dar, când antrenorul (n.a. Nicu Tamaș, CSM Târgoviște) a văzut în mine calitățile necesare pentru a face performanță, am zis de ce nu…

City Best: Ce spor ai alege, dacă ar fi să o faci pentru restul vieții?

M.R.: Mă regăsesc atât în box cât și în fotbal (îmi place adrenalina și competiția) și se pare că și fizicul mă ajută să le practic. Încă de mică „marea mea dragoste” a fost fotbalul!! Nu îmi pot vedea viața fără sport, iar dacă ar fi să aleg unul pentru tot restul vieții, acesta ar fi, fără îndoială, fotbalul!

City Best: Cum ți se pare Târgoviștea?

M.R.: Inițial, vă spun sincer că nu aveam o părere așa bună despre oraș… și asta din „auzite”! Dar se pare că, odată ajunsă aici, mi s-a demonstrat contrariul (zâmbește). Este un oraș liniștit, cu o bogată istorie și cu o frumusețe aparte; în concluzie, un oraș primitor. Ca și aspect negativ este faptul că nu se promovează la adevăratul potențial… Se pot face foarte mulți bani din exploatarea potențialului turistic al orașului. Iar oamenii de aici au nevoie de mai multe opțiuni de angajare.

City Best: Unde îți petreci timpul liber?

M.R.: Puținul timp liber pe care îl am îl petrec cu prietenii la terasă sau la o plimbare în aer liber prin parc.

City Best: Simți că te-a „adoptat” acest oraș?

M.R.: Sincer, nu mă gândeam vreodată că m-aș putea simți „atât de acasă” în acest oraș. Deci, în concluzie, mă simt cu adevărat „adoptată” de Târgoviște.

City Best:  Cum îți vezi viitorul profesional, ce aspirații ai?

M.R.: Viitorul meu nu poate fi altul decât în ceea ce iubesc și mă regăsesc, și anume sportul! Sunt proaspăt absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport și îmi doresc să antrenez în cadrul unui club sportiv. Mi-ar plăcea și să fiu profesor de Educație Fizică, pentru că de acolo le pot insufla copiilor dragostea pentru sport și, pe urmă, să își dorească să facă performanță într-un domeniu care le place și în care se regăsesc.