Cărțile senzoriale marca Didi Craft

Afaceri de succes

Este tânără, este frumoasă, este mamă cu normă întreagă. Iar acest „job” a făcut-o să își descopere, poate, menirea. „Am început să lucrez de acasă în concediul de creștere a copilului. Încă de la început am crezut că este o pasiune trecătoare, dar, pe măsură ce lucram, îmi doream tot mai mult să evoluez, să fiu cea mai bună în domeniul meu. Aproape un an de zile am lucrat acasă, apoi mi-am amenajat un mic atelier”.

Așa începe povestea Didi Craft și a Andrei Tudor, cea care de mai bine de 3 ani creează cărți senzoriale pentru copii. „Cuvântul senzorial nu înseamnă numai atingere, ci implică şi alte simţuri. Cartea senzorială este liniştitoare pentru copil, oferindu-i posibilitatea de a experimenta diferite tipuri de texturi, forme, materiale, emoţii”, explică Andra. Cărțile se adresează copiilor cu vârste între 10 luni și 7 ani, sunt confecţionate în proporţie de 90% din fetru, dar şi din alte materiale precum: bumbac, polar, blăniţe, plus, nasturi, capse, figurine din fetru şi din spumă, ochi de plastic, fermoare, velcro, panglică etc.

„Sunt necesare, în primul rând, pentru că reprezintă o alternativă educativă și personalizată ce susține și încurajează activitățile psiho-motrice ale copilului (coordonare mână-ochi, dezvoltarea mușchilor mici ai mâinii, limbaj și comunicare). De asemenea, stimulează memoria, puterea de concentrare și imaginația”, povestește Andra.

 

Cărți speciale pentru copiii cu nevoi speciale

Pentru copiii cu nevoi speciale, cărțile create de Didi Craft sunt adaptate și lucrate în funcție de problemele cu care aceștia se confruntă. Aici vorbim despre copii cu autism, sindrom Down sau ADHD.

„Grupul meu de pe reţeaua de socializare Facebook (Quiet Book România) adăposteşte un alt proiect minunat. În luna noiembrie 2016, am demarat împreună cu fetele din grup un plan privind îndeplinirea unui proiect de voluntariat ce implică donarea unei cărţi cu activităţi către un centru pentru copiii cu nevoie speciale. Proiectul a mers atât de bine, încât, în momentul de faţă, avem o listă de așteptare pentru foarte multe centre și orfelinate pe care vrem să le ajutăm. Pe această cale, doresc să le mulţumesc tuturor persoanelor implicate. Sunt sigură că proiectul nostru va face mulţi copii fericiţi”, spune Andra Tudor.

Cărțile senzoriale marca Didi Craft se vând mult și se vând bine. Atât în țară cât și în străinătate. „Vând doar online. Sunt o persoană introvertită în viața reală, dar o extrovertită desăvârșită în spatele monitorului”, povestește, zâmbind, Andra.

Descoperiți detalii despre aceste cărți minunate pe pagina de facebook Didi Craft: https://www.facebook.com/DidiCraftQuietBooks.