Club Alex

Sport și voie bună zi de zi

Este bine știut faptul că sportul schimbă tonusul și te încarcă pozitiv, indiferent că alergi, „tragi de fiare” sau mergi la aerobic. Iar cu cât îl practici mai regulat, cu atât devine dependență. Au aflat-o pe pielea lor sutele de cursanți care au trecut pragul Clubului Alex din Târgoviște în cei 9 ani de existență.

Clubul înglobează foarte multe discipline: aerobic, tae-bo, step aerobic, pilates, programe de anduranță musculară, fitball, body stretching, circuite de cardio și de tonifiere, programe insanity, programe TABATA, yoga, REBOUND AAS, karate tradițional okinawan cât și karate competițional. Alexandra este antrenor din anul 2008. „Am început cu o singură cursantă, aceea fiind mama. Pe parcurs, am reușit să atragem mult mai multe adepte ale unui stil de viață sănătos și să formăm o familie. Familia CLUB ALEX”.

Alexandra practică artele marțiale de când era copil

Tânăra a crescut în spiritul sportului, tatăl său fiind unul dintre cei mai apreciați profesori de Karate din Târgoviște. „Într-adevăr, spiritul sportului mi-a fost insuflat de tatăl meu. El mi-a fost și îmi este mentor în această cale. Nici mama nu este străină de această cale a sportului, ea fiind balerină în trecut. Mă antrenez, arbitrez și antrenez alături de tatăl meu pentru turnee și competiții. Știi care e cea mai tare parte la acest sport?! Spre deosebire de alte sporturi, în arte marțiale se poate antrena oricine, indiferent de vârstă, sex, religie”.

Alexandra se antrenează, de asemenea, și singură, în afară de programul zilnic cu „fetele sale”. „Sunt dependentă de mișcare. Mă alimentează și îmi dă o stare generală de bine, mă ajută să mă eliberez de tot stresul acumulat”. Cum arată o zi din viața sa? „Hmmm … mă trezesc, am grijă de bebe, mă duc la sală, am grijă de bebe, mă duc la facultate, am grijă de bebe, mă duc iar la sală, am grijă de bebe! Repeat!”

Este exemplul perfect pentru toate mămicile cu copii care găsesc o scuză în a nu face mișcare. „De când sunt mămică, s-a schimbat tot! Priorități, idealuri, satisfacții, dar tot găsesc timp liber și pentru a face ceea ce îmi place, adică sport. Vreau să îl cresc și pe fiul meu în același spirit în care am fost și eu crescută, și ce este mai bun pentru asta decât puterea exemplului?!”

Cel mai longeviv abonat al Clubului are 9 ani

Dacă Alexandra antrenează de 9 ani, iată că și cel mai longeviv abonat o urmează încă de la început. Și nu este vorba de mama ei. „Bănuiesc că ceea ce îl face sa vină în continuare este faptul că rezonează foarte mult cu antrenorul pe care îl are în față și este mulțumit de rezultate”. Ce beneficii aduce practicarea unui sport în mod regulat? „Eu consider că oricine are de beneficiat în urma practicării unui sport, fie el de performanță, agrement sau întreținere. Beneficiile sunt atât de ordin fizic, cât și psihic.

Cu ce se alege antrenorul, după toată această activitate? ”Simplu! Este o satisfacîie enormă să știi că ești capabil să îndrumi în direcția bună pe cineva și că poți să ii redai încrederea și stima de sine. Ele (fetele) sunt cartea mea de vizită!”