ALPHA MEDICA, cel mai nou Centru de Medicină Regenerativă și Terapii Celulare Avansate, deschis la 20 km de Târgoviște

Alpha Medica este cel mai nou centru medical din România, specializat în terapii celulare regenerative, oxigenare hiperbară, intravenoasă și tratamente anti-aging, aflat la 20 km de Târgoviște, în localitatea Voinești. Un concept unic în România, dezvoltat de doi tineri antreprenori. Ea, târgovișteancă, specialist în Comunicare și Relații Publice, iar el, medic dentist, născut în Câmpulung, ambițios și vizionar, un adevărat #doctorpreneur (doctor + antreprenor). Au aceeași vârstă, visuri la comun și planuri mărețe pentru românii de pretutindeni.

Vă invităm să faceți cunoștință cu Teodora Preoteasa și dr. Iustin Preoteasa, fondatorii acestui proiect măreț, în cel mai recent interviu oferit revistei City Best:

City Best: Ce înseamnă Centrul de Medicină Regenerativă Alpha Medica?

Iustin Preoteasa

Iustin Preoteasa, Director Medical: ”Gândit ca o clinică medicală pluridisciplinară, centrul Alpha Medica reprezintă un proiect de calitate în care credem foarte mult. Ne-am propus să aducem mai aproape de români tratamentele viitorului în medicină, pentru afecțiuni complexe care, până acum, nu își găseau ameliorare sau vindecare. E o viziune nouă, un concept de terapii integrate care pun accentul pe cauza și nu pe efectul numeroaselor afecțiuni.”

City Best: Cum a pornit acest proiect?

Teodora Preoteasa

Teodora Preoteasa, Director General:  ”Clinica Alpha Medica a pornit dintr-un vis și a crescut odată cu noi. A pornit de la un start-up dedicat medicinei dentare, creând un studio stomatologic la parterul clădirii. La etajele superioare am gândit multiple săli de tratament ce permit o abordare integrată în afecțiuni din sfera Ortopedică, Endocrinologică, Diabet, Dermato-cosmetică, precum și terapii de medicină complementară pentru patologii Neurologice, Cardiovasculare, Pulmonare, Alergice, Diabet și complicații, Infertilitate.

Iustin Preoteasa, Director Medical: ”Primii pași nu au fost ușori, iar provocările sunt zilnice, însă ne dorim să ajungem mai aproape de oameni, să adere acestui nou concept și să se regăsească în terapiile regenerative care readuc standardele unei vieți de calitate.

City Best: De ce Voinești, Dâmbovița?

T.P: Ne-am propus să creăm într-o zonă  ferită de aglomerările urbane, într-un mediu natural, un centru medical performant, cu o infrastructură excelentă, la care să aibă acces românii de pretutindeni.

Ce aduce nou Alpha Medica? 

I.P: Terapiile integrate dezvoltate la Alpha Medica pun accent pe cauza și nu doar pe efectul anumitor afecțiuni. Revoluționarea tratamentelor clasice s-a făcut înțelegând mai bine cauza patologiilor, fiind mult mai ușor de accesat stimularea proceselor de vindecare proprii organismului. Terapiile regenerative nu se opun tehnicilor medicale clasice, ci le potențează pe acestea din urmă, eficientizând rezultatele și crescând calitatea vieții.

Idee românească, standarde europene, parteneriate internaționale!

City Best: Deși ați deschis recent, ați reușit, în mai puțin de 6 luni să colaborați cu specialiști de renume mondial în  Medicina Regenerativă și Terapiile Celulare. Cum a decurs totul și de ce ați ales colaborări din străinătate?

 I.P.: Parteneriatele cu clinici importante din țări europene, precum Germania, Spania, Austria, dar și din India, lărgesc orizontul medical și facilitează un schimb de know-how medical extrem de important pentru Alpha Medica, dar și pentru România. Medicina Regenerativă reprezintă un concept pe cât de modern, pe atât de complex și greu de accesat la noi în. Tehnicile celulare nu sunt atât de cunoscute la noi în țară, dar noi ne-am ambiționat să le facem accesibile, din toate punctele de vedere.

Doar aderarea la niște grupuri de specialiști de renume mondial, prezența activă în asociații internaționale și menținerea fronturilor de comunicare nemijlocită conduc spre perfecționarea centrului nostru.

Alpha Medica este membru al Societății Internaționale de Aplicații Laser din Germania (ISLAInternational Society for Laser Applications), înființată de dr.med.Michael Weber, fondator Weber Medical. De asemenea, Centrul de Medicină Regenerativă Alpha Medica este și membru al Societății Germane de Oxigenoterapie.

I.P.: Cel mai recent parteneriat este cel cu domnul doctor Bansal Himanshu, CEO Revitalife Science India, Consultant și Specialist Terapii Celulare Regenerative, Chirurgie Spinală și Medicină Regenerativă. Alături de dr. Bansal propunem noi abordări terpauetice pentru patologii care, până astăzi, erau inaccesibile: boli cardiovasculare, afecțiuni neurologice, boli pulmonare, osteo-articulare, diabet și complicații, infertilitate și autism.

Pe final de 2019, ce perspective sunt?

T.P.: Penultima luna din 2019 marchează deschiderea oficială a Centrului de Medicină Regenerativă Alpha Medica. Acest eveniment este mai mult decât o sărbătoare, ci o reuniune științifică cu medici importanți din România. Pe 16 noiembrie 2019 vom tăia, în mod oficial panglica, deschizând un nou orizont de comunicare și colaborare între specialiști, totul în slujba sănătății. Suntem onorați să fi avut parteneri de nădejde pe acest drum, dar mai ales suntem entuziasmați de călătoria extrem de frumoasă care urmează. Invităm dâmbovițenii și toți românii să ni se alăture și să facă parte din comunitatea Alpha Medica. 

Dar planurile pentru 2020?

T.P.: Investim permanent în dezvoltarea echipei noastre de specialiști, perfecționându-ne tehnicile și metodele de tratament și suntem dedicați obiectivului nostru: ne propunem să devenim un etalon în ceea ce privește îngrijirea medicală regenerativă ultra modernă.

I.P:    Unul dintre obiective ar fi consolidarea colaborărilor internaționale pentru că, doar așa, vom putea rămâne fideli acestui domeniu. Vom crea întâlniri lunare între pacienți și specialiști de renume internațional, dar și din țară, consultații de specialitate, abordând în mod integrativ și personalizat fiecare patologie. Suntem constanți, extrem de concentrați pe performanțele medicale și preocupați  să devenim alegerea dumneavoastră și un partener de încredere în lupta cu afecțiunile grave