Studio-uri de medicină dentară, un start-up de succes

Pentru doi tineri medici dentiști, începutul în antreprenoriat a purat un nume: Start-up Nation. Prin finanțarea Start-up Nation 2017, dr. Ciprian Popescu, alături de dr. Iustin Preoteasa au inaugurat anul acesta Alpha Dental Studio, cel mai nou concept de studio-uri de medicină dentară din județul Dâmbovița.

Aflat la 20 km de Târgoviște, Alpha Dental Studio aduce servicii stomatologice performante, care deservește o regiune cu un grad mare de expunere și popularitate pe plan național, la granița dintre două județe, Argeș și Dâmbovița.

Ciprian Popescu

”Am gândit Alpha Dental Studio ca un lanț de studio-uri de medicină dentară, situate în zonele limitrofe marilor orașe, pe un teritoriu non-urban, dar cu extrem de mult potențial, Voinești. După primele 6 luni de activitatea, primul studio Alpha Dental înregistrează o cifra de afaceri de 35.000 de euro, ceea ce ne permite să afirmăm că planul de business cu care am pornit la drum a funcționat”, declară fondatorul Alpha Dental, dr. Ciprian Popescu.

Reporter: De ce ați ales ca primul studio să fie la Voinești, jud. Dâmbovița?

Dr. Iustin Preoteasa, Co-fondator: ”Cu 6.000 de locuitori, Voineștiul este una dintre cele mai cunoscute și populate comune dâmbovițene. Ne-am propus să aducem un standard ridicat de servicii medicale complete și să venim cu abordări terapeutice adaptate tuturor nevoilor pacienților din zonă, și nu numai.  Am răspuns cu promptitudine și profesionalism celor peste 150 de pacienți care ne-au trecut pragul în perioada martie-noiembrie 2019 și nu ne oprim aici.”

Reporter: Puteți afirma că Start Up Nation este un program de succes?

Dr. Ciprian Popescu, Co-Fondator: ”Cu siguranță da. Start-up Nation reprezintă o rampă de lansare în antreprenoriat. Cu consecvență și un plan de business serios, documentat și executat la milimetru, poți avea succes. Restul, înseamnă multă muncă și dedicare!”

Iustin Preoteasa

Dr. Iustin Preoteasa, Co-fondator: ”Pentru Alpha Dental Studio, programul Start-up Nation a reprezentat siguranța unei investiții clare, cu scop precis. De altfel, experiența Start-up ne-a conturat principiile antreprenoriale, gândind pe termen lung un proiect complex de studio-uri cu potențial francizabil, în zonele afiliate marilor orașe.”

Reporter: Gândurile cu care încheiați anul 2019, primul an de activitate

Dr. Iustin Preoteasa, Co-fondator: ”În 2019 am reușit să deschidem primul studio Alpha Dental și am înregistrat încasări mai mari decât premizele inițiale. Nu am așteptat acest impact, dar, desigur, am lucrat pentru el. Preconizăm ca până la finalul anului 2019, cifra de afaceri se va dubla, iar marja de profit în primul an să fie în jurul a 15%.

Reporter: Ne putem aștepta în 2020 la un al doilea studio Alpha Dental?

Dr. Iustin Preoteasa, Co-fondator: ”Ne propunem ca planurile de extindere a studio-urilor Alpha Dental să vină organic. Dezvoltarea să fie armonioasă și nu forțată, plecăm totuși de la un start-up medical. Ne îndreptăm atenția către un alt județ, însă încă analizăm piața și nevoile potențialilor pacienți. Ne-am propus să ne păstram strategia, să accesăm zone afiliate aglomerărilor urbane, care să fie circulate frecvent și cu deschidere zonală mare, tot în Sudul țării. Unul dintre aceste teritorii noi de ”cucerit” în 2020 este comuna Rucăr, județul Argeș sau Otopeni, Ilfov.

Citeste mai multe pe facebook.com/AlphaDental01

www.alphandetal.ro

0748.633.422 (0748 MED ICA)