Sunt 23 de ani de Radio Minisat. De aproape un sfert de veac, zeci de voci și de suflete s-au perindat pe frecvențele atât de cunoscute pentru târgovișteni. Mulți tresar încă atunci când aud cuvântul „radio”: Allexa, Inoșel, Alex Coroliu, Cătălin Aldea, Florică, Marius Badea, Bogdan Șerban, Ștefania Honțoș. Sunt nume care au făcut istorie în adevăratul sens al cuvântului. Au scris primele pagini în istoria radioului local din țara noastră. Și totul se întâmpla aici, la Târgoviște.
„Radio Minisat a fost atunci împlinirea unui vis frumos, nu știam ce muncă presupune, dar m-am dedicat, deseori în detrimentul familiei. Am învățat din mers și am învățat și pe alții (autorități s.a.) să comunice! Oamenii ne iubeau pentru că aflau de la noi ce se întâmplă chiar lângă ei, până atunci aflau de la radio sau televizor ce se petrece la mii de km depărtare și nu știau mare lucru despre orașul lor! S-a muncit mult, eram două duzini de copii, eu eram cel mai bătrân (36), dar ne plăcea și asta era cel mai important! Pionierat în cel mai crud sens al cuvântului, ne împiedicam, ne ridicam și mergeam mai departe, mai târziu aflam de julitura din genunchi, de praful din ochi ori de rana din suflet!” (Gheorghe Florea, „Florică” – primul director al radioului)
„Pentru mine radioul e ca un microb, un virus de care nu mai poți scăpa ușor, odată ce te-a prins. Chiar dacă alegi la un moment dat în viață un alt drum, legăturile cu radioul rămân. După atâția ani de muncă în acest domeniu, pot spune că radioul modelează caractere, creează pasiuni și stabilește chiar ținte „de atins” în ceea ce privește dezvoltarea ca om sau carieră. Munca în radio e o muncă pe care n-ai putea s-o faci fără pasiune și fără sinceritate. Există, evident, și reversul medaliei: legăturile cu ascultătorii, create de-a lungul anilor, rezistă și sunt asemeni unor prietenii din copilărie: cu bune, cu rele dar sincere și de neuitat.” (Cosmin Bogza – actualul director Radio Minisat)
Mirela Băruț este singurul membru al echipei care rezistă din 1995. Ce înseamnă Radio Minisat pentru ea? „23 de ani din viața mea. Reprezintă toți anii frumoși și plini de nebunie, colegi și prieteni, distracție și muncă. Locul unde m-am format ca persoană și unde am acumulat multe cunoștințe.”
Manina Leașu, directorul Departamentului Știri: „De 20 de ani, Radio Minisat face parte din viața mea, atât de mult încât am ajuns să-l simt ca pe o prelungire a mea. Colegii îmi sunt buni prieteni: ne împărtășim gândurile, ne susținem în momente grele și ne înveselim unii altora zilele. Dar mai este „un membru” important al acestei familii, fără de care visul nostru, risipit în eter, nu ar fi posibil: ascultătorul. Nevăzut, dar atât de prezent, el vine să ne completeze, să ne încarce bateriile, să dea un sens muncii noastre. Pe el îl sărbătorim, în fiecare an, la 15 martie, de 23 de ani încoace. Să ne trăiești, ascultătorule! Să fii vesel, sănătos, cu atitudine și mereu prezent! La mulți ani!”
Cristina Ioniță: Sa tot fie vreo 10 ani de când trăiesc aventura Radio Minisat… Acum, rememorând, parca nici nu-mi vine a crede ca a trecut atât. În tot acest timp, am avut parte de cel mai plăcut mediu de lucru, de o echipă cu mult haz, dar mai ales profesionalism, și de momente speciale. Campaniile cu și pentru ascultători, interviuri cu nume cunoscute, trecerea de la emisiuni de prânz la matinal și tot ce implică să fii “on air” au contribuit la formarea și, de ce nu, maturizarea mea atât profesională, cât și personală.”
Simona Arabagiu: „Radio Minisat înseamnă emoție. Bucuria de a bea cafeaua de dimineață cu prieteni văzuți și nevăzuți. Turnul de fildeș la care visam ascultând odinioară povești. Din nou, emoție. Ritm. Culoare. Un alt acasă. Stele înșirate pe ață, pe care le pot atinge ca să le fac să cânte. Viață, cu bune și cu rele. Muzică. Speranță că se poate mai bine. Emoție.”