Interviu cu solistul Trooper, Alin „Coiotu” Dincă

Două concerte în două zile: 2 și 4 iunie, TROOPER la Târgoviște!

Nu demult au cântat în deschiderea uneia dintre cele mai cunoscute trupe rock din toate timpurile – Deep Purple. Sună a clișeu, dar asta a însemnat pentru băieții de la Trooper „un vis împlinit”. „Am muncit foarte mult și am avut puterea să nu renunțăm într-o industrie în care artiștii dispar aproape în același ritm cu politicienii”, povestește solistul Trooper, Alin „Coiotu” Dincă. Ce a însemnat pentru ei cântarea din deschiderea Deep Purple? „Suntem mândri că am fost aleși de cei din Deep Purple să împărțim scena. Se pare că suntem suficient de buni pentru ei. Aici în Romania trebuie sa îi convingem pe cei de la radiouri, televiziuni etc.. Ăsta este mersul!”

City Best: Ați cântat în deschidere la cam toate trupele care v-au influențat. Care am mai fi pe listă?

Alin Dincă: Black Sabbath s-au retras, pe Guns N’ Roses i-am refuzat (și nu glumesc), deci au mai rămas Metallica. Poate într-o zi se va întâmpla minunea, cine știe? Nimic nu este imposibil. În urmă cu 20 de ani nu credeam că vom cânta nici cu Maiden, Purple, Priest, Scorpions, Manowar, Whitesnake…

City Best: Ați anunțat de curând un eveniment pentru luna noiembrie, la Arenele Romane, alături de unele dintre cele mai grele trupe metal din România. Ce o să fie acolo?

A.D.: În 4 noiembrie o să fie sărbătoare mare. Am plecat de la ideea unui simplu concert Trooper. Însă ne-am dat seama că o petrecere nu este completă fără prieteni buni. Așa că aducem și Altar, Taine, Gothic, CASH și Chrom Dioxid. Și mai avem un loc liber pe afiș pentru o trupă tânără… plus un invitat surpriză; nu spun nimic. Fără alte povești – o să fie o maaare sărbătoare a rockului românesc.

City Best:  Mai bine în deschidere la trupe geniale sau cap de afiș la concerte Trooper?

A.D.: Ambele! Se completează. Este o îmbinare perfectă. Când Iron Maiden sau Scorpions au ales trupa noastră, a fost o mare recunoaștere. Am înțeles exact unde ne poziționăm. Și suntem mândri. Iar să ajungi cap de afiș la unele dintre concertele din țară, în condițiile în care mass-media nu difuzează rock… crede-mă că este o realizare uriașă!

City Best:  Toți ați plecat din Târgoviște, cu excepția lui Cristi (Oftez, n.a.) care este bucureștean 100%. Cât de des reveniți la Târgoviște? Cu ce gânduri?

A.D.: Balaurul (Aurel Dincă n.a.) revine cel mai des în oraș; îi place mult să se vadă cu toată lumea, să vorbească, să bea o limonadă. Eu mai ajung doar când avem concerte acolo… deși spun sincer că-mi este dor să mai merg pe străduțele pe care am crescut. Dar asta este situația. Timpul este din ce în ce mai scurt.

City Best: Cum vi se pare orașul acum? Dar publicul de rock?

A.D.: Din fericire, muzica rock și-a găsit mereu loc printre tinerii din Târgoviște. Am văzut o nouă generație de rockeri! Proaspătă, zâmbitoare, „nebună”… sunt foarte fericit din punctul ăsta de vedere. Orașul s-a schimbat mult. Economic a căzut în genunchi după închiderea uzinelor de acolo și reducerile de personal. Oțelinox, Combinatul de Oțeluri Speciale, Upet… toate la fier vechi. Este trist. Mișcarea asta a lăsat urme adânci. Mulți oameni au plecat la muncă afară. Copiii au rămas singuri în oraș și nu au mai mers la școalaă.. un cerc vicios. Treaba asta mă întristează.

City Best:  Pe 2 și din 4 iunie cântați din nou la Târgoviște…

A.D.: Da! Ne întoarcem în Târgoviște pentru două concerte! Unul în cadrul Babel F.A.S.T. și unul special pentru o minunată aniversare a Universității Valahia. Nici nu visam eu când eram în facultate că voi ajunge să cânt la aniversarea ei. Fiți pregătiți pentru rock! Venim acolo pentru două seri de distracție și nu avem de gând să plecăm fără! :))

Vă mulțumim pentru susținere și prietenie! Stay Trooper!