Trei ani de FRAGILISTIC la Târgoviște

Aniversarea City Best

Fragilistic împlinește luna aceasta trei ani de existență, sub această denumire, la Târgoviște. Nouă angajate în cele două librării, șase oameni care susțin activitatea din back office, mii de ore de muncă și sute de zâmbete împărțite unor necunoscuți – așa s-ar putea rezuma minunata lume din spatele ușilor fostei Casa Cărții.

De-a lungul celor peste 20 de ani de existență…? Nimeni nu mai știe numărul exact al angajaților. Dar ce ține toată lumea minte e sentimentul pe care i-l oferă acest spațiu care are puterea de a ne rupe de lumea reală și a ne introduce în lumea magică a cărților.

I-am rugat pe prietenii Fragilistic să ne spună ce reprezintă pentru ei acest loc: „Iscusit”, ne-a scris Roxana. „Cel mai frumos loc din oraș”, spune Alexandra. „Insulă minunată în care poți respira”, îl definește Antoaneta. „Înseamnă casă, pentru mine, povestește Simina. E „casa cărții”, unde și acum revin cu drag de fiecare dată când ajung în Târgoviște”.

Fragilistic înseamnă o echipă plină de viață

Ce înseamnă Fragilistic pentru cei care lucrează pentru ea? „Un loc de care Târgoviștea avea nevoie și pe care cred că îl merită”, spune Tiberiu, cel care a ales să „construiască” Fragilistic. De ce…? „Pentru a aduce tinerii mai aproape de lectură și a le da motive să și rămână, nu doar să plece”.

„O librărie profesionistă cu oameni profesioniști, de la cel mai mic până la cel mai mare, un loc unde cu siguranță te regăsești și te reclădești” (Zamira Colțoiu).

„Pentru mine, înseamnă casa mea. Eu fac totul cu plăcere, iar acest loc și acest job îmi oferă din toate punctele de vedere ceea ce am nevoie, de 34 de ani încoace” (Vali Zlate).

„Universul meu” (Tuța Ionescu).

„O librărie de suflet, locul unde mi-a fost și îmi este drag să vin” (Mari Cristea).

„Echilibrul meu, înseamnă respectul pe care-l ofer și pe care-l primesc din partea clienților, de atâția ani” (Mimi David).

„Ceva fragil, dar puternic, se vede că rezistă de atâția ani” (Mariana Stochiță).

„De 32 ani, să vin zi de zi aici, pentru mine înseamnă a doua viață” (Mariana Nicolae).