Babel F.A.S.T. 2017 – 7 ani, 23 de țări, o temă: SUNETUL

EVENIMENT

Așa s-ar putea rezuma, în doar câteva cuvinte, ediția cu numărul VII a Babel F.A.S.T. – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște. Dar cine a fost măcar la o singură ediție de festival știe că totul e mult mai mult decât atât: nopți nedormite, organizatori mereu conectați, voluntari inimoși, actori din toate colțurile lumii. Anul acesta, Babel FAST face 7 ani; are invitați din 23 de țări și o singură temă: SUNETUL.

Căci despre el este vorba, spun organizatorii – „element aproape la fel de important ca lumina, ca aerul”. Tocmai de aceea, anul acesta au lansat o provocare pentru trupele românești pline de vitalitate și entuziasm. Le vom putea urmări pe 7 și 8 iunie, la Babel Battle of the Sound.

Altfel, festivalul din acest an vine și cu o serie de concerte de diferite genuri, cu trupe/ muzicieni de la noi sau de afară: Filarmonica Muntenia, Trooper, WildeSide, Taraful de la Gorj, Hteththemeth – România, Bordó Sárkány – Ungaria, Lazuz – Israel, Emperors of Rome – UK, ITRAN – Algeria.

Iar fiecare seară de Babel F.A.S.T. se va încheia cu o petrecere specifică țărilor reprezentate în festival: petrecere maghiară, spaniolă, portugheză, românească, algeriană, kazacă, coreeană.

Trupe de teatru din 23 de țări, de la Spania și Franța până la Australia și Africa de Sus

Anul acesta, programul Babel cuprinde tot ce ar putea însemna, într-o definiție exhaustivă, artele spectacolului: spectacole de stradă, teatru și teatru de păpuși, expoziții de artă și fotografie, workshop-uri, concerte și dans contemporan.

Spectacolele de teatru vor fi susținute de trupe profesioniste din țări cu tradiție în această sferă de activitate: Spania, Rusia, Portugalia, Iran, Algeria, Franța, Coreea de Sud, Polonia, Macedonia, Africa de Sud, Italia, Kazakhstan. Vor fi prezente și trupe românești de teatru, de la Baia Mare și Timișoara.

Așa că tot ce vă rămâne de făcut este să notați în agende: BABEL F.A.S.T. – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște (2-11 iunie 2017) va fi o explozie spectaculară și poate fi completă doar cu prezența voastră!