Teatrul Tony Bulandra își redeschide luna aceasta ușile

Poftiți la teatru!

Așa cum este normal și așa cum ne-am obișnuit publicul târgoviștean, stagiunea începe, în fiecare an, cu o premieră… Noutatea din acest an este startul stagiunii încă din luna septembrie cu premiera de la începutul stagiunii trecute, „Frumos e în septembrie la Veneția”, după Teodor Mazilu, în regia

lui Mc Ranin, în data de 29 septembrie, orele 19.00, la Sala Mihai Dimiu, și cu bestseller-ul „Gaițele”, după I. Kirițescu, în regia aceluiași Mihai Constantin Ranin, sâmbătă, 30 septembrie, orele 19.00, la Sala Tony Bulandra, spectacol care și-a început deja periplul național în 15 septembrie la Iași.

Întâmplător sau nu, 1 octombrie ne aduce și prima premieră a stagiunii, „SHAKESPEARE. FURTUNA. JOC SECUND”, după W. Shakespeare, montată în scenă într-un mod exclusiv de Szabo K. Istvan, într-o distribuție de excepție, reunind majoritatea actorilor târgovișteni, la care se adaugă nume vechi sau noi, cum ar fi Constantin Florescu sau Marius Cordoș.

Prima săptămână a lunii octombrie ne răsfață din plin cu deplasări ale „Gaițelor” la București , la Palatul Copiilor, dar și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „FESTin pe Bulevard” al Teatrului Nottara, sau la Câmpina, în cadrul Zilelor Orașului.

A doua premieră într-o săptămână

Dar, pe departe, evenimentul principal al săptămânii constă în Premiera spectacolului „Vânătoarea Sălbatică” – o adaptare a textului shakespearian „Titus Andronicus”, pusă în scenă în stilul Comediei dell’Arte de Michele Modesto Casarin, spectacol care face parte dintr-un proiect finanțat parțial din fondurile Europa Creativă, în care Teatrul TONY BULANDRA Târgoviște este partener alături de liderul proiectului – Universitatea CA Foscari din Veneția, dar și de alți parteneri din Germania, Belgia, Marea Britanie.

După cum vedem, stagiune începe în forță și cu o prezență din ce în ce mai vizibilă a teatrului târgoviștean, atât pe plan național cât și pe plan internațional! Astfel, spectacolul „Othello” deschide stagiunea Teatrului de Artă din Deva în 27 septembrie, iar în 7 octombrie îl vedem pe scena mare a Teatrului TONY BULANDRA, chiar înainte de turneul din Coreea de Sud, unde vom avea 6 reprezentații, 3 în Seoul la Festivalul Internațional de Teatru Experimental ST-BOMB 2017 și 3 la Daejeun Play Fest.

Neobositul „Othello” poposește apoi și în țară, la sfârșitul lunii octombrie, cu 4 reprezentații la Focșani, Tulcea, Buzău și Constanța.

Și încă o invitație interesantă

În timp ce „Othello” își spune „rugăciunea” la Seoul, la Târgoviște, la Sala Mihai Popescu a vechiului sediu al teatrului pentru copii, vă invităm la premiera piesei „Marginea”, după Edward Bond, în regia Elisei Citea.

Cam atât pentru început… oricum vă promitem surprize lanț!

Echipa TONY BULANDRA!