Ecouri după BABEL F.A.S.T.

Zeci de culturi diferite adunate într-un singur loc: la Târgoviște

Și a fost și ediția cu numărul șapte a Babel F.A.S.T. – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște. Zeci de spectacole care au stârnit emoție, ore întregi de reprezentații în sălile de teatru și în stradă, 10 zile în care orașul a forfotit sub pașii invitaților la festival.

Schimbul intercultural cu care ne-am obișnuit la fiecare ediție Babel a avut și anul acesta loc, prin petreceri tematice organizate într-un pub din oraș. Fiecare țară participantă la festival a avut ocazia să-și prezinte cultura, muzica, dansul, gastronomia etc. În unanimitate, invitații din afara României s-au simțit bine la Târgoviște, i-au apreciat istoria și deschiderea către cultură.

Cât despre sutele de voluntari care au făcut mai ușoară desfășurarea Festivalului… Irina Ștefan a stat de vorbă cu Teo Mihalache, unul dintre „babelonieni”: Acest festival ne-a oferit în fiecare an o mulțime de spectacole exotice, de calitate – spune Teo. BABEL îți oferă şansa să intercaționezi cu foarte multe naționalități şi să le cunoşti cultura. Prima oară când am fost voluntar la BABEL, adică acum patru ani, m-am înscris din curiozitate, neştiind la ce să mă aştept şi ce am să fac. De fapt, tot acum patru ani, am avut primul contact cu teatrul. Mi-a plăcut foarte mult încă de la primul spectacol la care am fost şi de aceea, când am văzut că pot fi voluntar la teatru, nu am ezitat să mă înscriu. De atunci şi până acum, am ajuns să cunosc mare parte din echipa Teatrului Tony Bulandra. Astfel, aceşti oameni minunați mi-au oferit şansa să îi ajut în coordonarea şi organizarea festivalului. Sunt încântat că am reuşit să fac acest lucru şi cu siguranță îi voi ajuta cu drag de fiecare dată.

Irina a reușit să vorbească, între repetiții, și cu actrița Teatrului Tony Bulandra, Antonia Ionescu: Este o şansă să se întâlnească multe culturi, un schimb interesant şi binevenit de perspective asupra artei teatrale. Atunci când vezi spectacole de calitate, renunți la gândul de a lăsa totul în spate.

BABEL F.A.S.T este un turn al teatrului, al muzicii, al picturii, al dansului, iar fiecare etaj te duce mai aproape de esența artei – LIBERTATEA.