Căsuța cu Sănătate

Cel mai bun prieten al târgoviștenilor sănătoși

„La Căsuța cu Sănătate veți găsi cea mai mare gamă de produse bio și convenționale din Târgoviște, fructe și semințe oleaginoase, superalimente, produse apicole, cereale, ceaiuri, o vastă gamă de uleiuri obținute prin presare la rece, condimente, fructe deshidratate, fructe de pădure proaspete (în sezon), sucuri și siropuri naturale 100%, creme și unguente, produse cosmetice naturale și multe, multe alte produse benefice sănătății dumneavoastră!”

Așa sună prezentarea unuia dintre cele mai „sănătoase” magazine din Târgoviște. Căsuța cu sănătate a reprezentat, atunci când a apărut în zona Pieței 1 Mai, o noutate absolută pentru oraș. Nu era nici plafar, nici aprozar și nici măcar un magazin „cu de toate”. Era clar un semnal de alarmă pe care-l observau cu precădere cei care făceau eforturi în a se hrăni sănătos.

„Am văzut ceva oarecum asemănător în piața Obor din București, dar noi am adaptat mult conceptul, am mers doar pe produse sănătoase și benefice sănătății, ne-am axat și pe produse bio – așa am deschis în urmă cu 4 ani Căsuța cu Sănătate din Târgoviște”, povestește proprietarul afacerii, Eugen Grigorescu. Produsele sunt aduse în cea mai mare parte de la importatori direcți, „câteva produse le aducem chiar noi de afară, dar procurăm și de la producători locali (mierea, nucile, fructele de pădure, cătina și produse derivate din cătină; și, începând de anul trecut, chiar și fructele de goji proaspete, care sunt de pe o plantație din județ)”, adaugă Eugen.

City Best: Care sunt cele mai căutate produse la Căsuța cu Sănătate?

E.G.: Statistic, cel mai bine merg migdalele, caju-ul, smochinele, cafeaua verde, fructele de goji, chia dar odată instalată vara, detașat sunt în topul vânzărilor fructele de pădure, care în scurt timp vor ajunge din nou la Căsuța cu Sănătate.

City Best: Aveți și produse pentru slăbit. Preferă târgoviștenii să le cumpere direct pe acestea sau se axează pur și simplu pe o alimentație echilibrată cu ajutorul produselor voastre?

E.G.: Am constatat faptul că majoritatea clienților preferă o alimentație echilibrată, un stil de viață sănătos; dar, uneori sunt persoane cu un metabolism deficitar care se mai ajută de anumite suplimente, sau cafea verde – un antioxidant miraculos, sau de diverse ceaiuri care în mod evident dau o mână de ajutor organismului în lupta cu kilogramele în plus.

City Best: Crezi că există un viitor pentru produsele eco la Târgoviște?

E.G.: Sunt studii care confirmă un trend crescător al consumatorilor de produse eco în lume și în România și îmbucurător este faptul că întâlnim acest lucru și în rândul târgoviștenilor.

City Best: Există un trend ascendent și în ceea ce privește numărul veganilor din România. Există astfel de clienți și la Căsuța cu Sănătate?

E.G.: Constatam cu bucurie faptul că o parte din clienții noștri sunt vegani sau încearcă să fie cât mai aproape de acest concept.

City Best: Aveți în plan o extindere a Căsuței?

E.G.: Din decembrie anul trecut derulăm un contract cu un mare lanț de magazine, fiind prezenți în 170 de puncte de vânzare cu un stand cu fructe uscate pe care le aducem din Italia și sperăm, anul acesta, să intrăm și în cel mai mare lanț de farmacii din România cu niște produse bio, fără adaos de zahăr sau conservanți.