Cât reciclăm?

Campanie City Best

Doar jumătate dintre români declară că se preocupă de colectarea selectivă de hârtie, carton sau cutii de băuturi, în comparație cu 90% dintre ceilalți europeni, conform unui eurobarometru al Comisei Europene.

Ce colectează românii?
Același studiu arată că românii preferă cel mai mult să colecteze selectiv sticle de plastic sau alte materiale de plastic, cu un procent de 60%, media europeană fiind de 90% în cazul acestor deșeuri. Pe locurile următoare se află colectarea selectivă a deșeurilor de sticlă, cutiilor metalice, deșeurilor de bucătărie, deșeurilor electrice și electronice, pe ultimul loc aflându-se deșeurile de grădină.
Cu toate acestea, România alături de Bulgaria, Letonia și Cipru se află la coada clasamentului european în ceea ce privește disponibilitatea de a sorta deșeurile menajere.

Conform unui studiu, românii vor mai mult
Majoritatea românilor, peste 60%, și-ar dori mai multe instalații de reciclare și compostare a deșeurilor în zona unde locuiesc, în timp ce 58% dintre aceștia spun că își doresc asigurări mai clare că deșeurile sunt într-adevăr reciclate. Totodată, aproape jumătate dintre cei chestionați spun că au nevoie de mai multe informații despre cum și unde se separă deșeurile. Doar un procent de 40% s-ar lasă convinși să colecteze selectiv mai mult dacă s-ar oferi stimulente financiare, precum garanții și tarife reduse.

Sursă articol: http://blog.letsdoitromania.ro

Știați că…

Plasticul este rezistent la coroziune și durează 450 de ani până când se descompune?

Pentru a compensa pierderea de copaci din ultimul deceniu, ar trebui ca fiecare persoană de pe Pământ să planteze 2 copaci pe an şi să-i îngrijească timp de 10 ani?

În Cartea Recordurilor Guiness din 2010, punga de plastic a fost numită cel mai des întâlnit produs din lume?

Pungile de plastic pot fi găsite oriunde pe planetă, chiar și în locuri la care nu ne-am gândi, precum Muntele Everest sau în adâncurile mărilor și oceanelor? Biologii marini estimează că numai pe fundul Mării Nordului ar exista până la 300.000 de tone de plastic.