20 mai: a treia ediție de Semimaraton la Târgoviște

A treia ediție

Notează această dată în calendar. Și dacă nu o să fii acolo ca să alergi (deși există inclusiv o categorie pentru „neinițiați”), mergi măcar să îi susții pe cei care o fac. Semimaratonul Târgoviște se află deja la a treia ediției și se va bucura de prezența a câtorva sute de alergători din toată țara.

„La ediția întâi am avut 500 de participanți, iar anul trecut au participat peste 700. Ne așteptăm ca acest număr să crească în 2018”, spune organizatorul Semimaratonului, Tiberius Georgescu. Și ce este cel mai frumos la această „competiție”: nu există limită de vârstă. „Cel mai tânăr participant înscris a avut 7 ani, dar au fost și mămici cu copii de 4-5 ani… Iar cel mai în vârstă participant avea 85 de ani”, povestește Tiberius.

Hai la alergat!

Semimaratonul Târgoviște este un eveniment gratuit, pentru că este organizat sub egida Asociației Respiro, ONG non-profit, care își propune să ofere tinerilor oportunități și sprijin concret pentru ca ei să își poată lua timp personal, să se poată elibera de stres și de dependențe și, beneficiind de claritatea și de starea de spirit potrivită.

În funcție de nivelul de antrenament la care te afli acum, te poți înscrie la una dintre cele patru probe: 2,5 km (cursa populară, pentru începători), 5 km (micromaraton), 10 km (minimaraton) sau 21 km (semimaraton).

Premii și surprize pentru participanți

De ce la Târgoviște? „În acest oraș, nu departe de capitală, există un grup de inițiativă minunat, o echipă de oameni inimoși, care sunt dedicați acestei comunități pentru a le oferi „târgul vieții”, și anume o viață împlinită pentru care nu trebuie să plătești nimic”, spune vicepreședintele Asociației Respiro, Robert Mandache. Chiar dacă nu trebuie să ne dai nouă niște bani ca să participi la acest eveniment, suntem conștienți de COSTUL TĂU, acela de a-ți schimba stilul de viață. Te va costa timp, te va costa bani în echipament, etc.

Înscrierile se fac pe site-ul semimaraton.targulvietii.ro. După ce te înscrii, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să îți pregătești echipamentul. Și să te antrenezi. Organizatorii au pregătit peste 140 de premii (cupe), plus tombolă cu sute de surprize.