Triand Clean

Când succesul se scrie „pe curat”

Povestea lui Andrei Bucur și a spălătoriei Triand Clean începe după câțiva ani în care Andrei a lucrat ca manager de proiect într-o societate comercială ce avea în implementare mai multe proiecte cu finanțare europeană. I-a venit ideea să-și deschidă propria afacere cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

De ce spălătorie chimică și nu… spălătorie auto? „Pentru că mașini avem doar două, în schimb haine…”, glumește Andrei. „Mi s-a părut o idee bună la acel moment, ținând cont că piața nu era una saturată ca în alte domenii. Și m-am gândit că nu ar fi rău să îi ușurez și munca soției”.

City Best: Cât de greu se obține o finanțare nerambursabilă?

Andrei Bucur: Există ceva în lumea asta care se obține ușor?… Dar cu puțină ambiție și perseverență ajungi unde vrei!

City Best: Apelează târgoviștenii la spălatul profesionist al rufelor? Dar la călcătorie?

A.B.: Da. Majoritatea clienților noștri sunt persoane care muncesc foarte mult, ajung târziu acasă și nu au timp și pentru această activitate. Așa că preferă să petreacă puținul timp liber alături de familie, de copii, și să lase în grija noastră spălatul și călcatul hainelor. Unii clienți optează pentru serviciul spălat și călcat, iar alții aduc hainele doar la călcat.

City Best: „Rufele se spală doar în familie”. Cum a reușit Triand Clean să-și convingă clienții să renunțe la această „superstiție” atât de bine împământenită?

A.B.: Oricât și-ar dori unii să-și ,,spele rufele doar în familie”, un pulover din lână, o geacă de piele sau un costum nu pot fi curățate acasă. Datorită utilajelor de ultimă generație, a soluțiilor profesionale cu care putem scoate aproape orice pată, cât și prin oferirea unor servicii de calitate și a unor prețuri acceptabile, cei care ne-au trecut pragul au revenit.

City Best: Ce aduc târgoviștenii cel mai des la spălat?

A.B.: Se pare că târgoviștenii adoptă din ce în ce mai mult stilul office și majoritatea aduc cel mai des la curățat și călcat cămăși, sacouri și costume. În această perioadă avem foarte multe solicitări și pentru rochii de mireasă, fiind sezonul nunților.

City Best: Oferiți colectare și livrare gratuite. Cum funcționează sistemul de „comandă”?

A.B.: Un angajat preia comanda telefonic sau on-line, șoferul se deplasează la adresa indicată de client și ridică produsele, urmând ca acestea să fie returnate curățate/ spălate/ împachetate la data și ora stabilite împreună cu clientul.

City Best: Funcționează sistemul de comenzi on-line, sau târgoviștenii preferă în mai mare măsură să vină personal la curățătorie?

A.B.: Avem 3 tipuri de clienți… Cei mai mulți sunt cei care vin personal la curățătorie, apoi cei care ne sună, și mai puțini cei care apelează la comenzile on-line. Din păcate, nu toată lumea știe că poate plasa comanda on-line pe site-ul nostru www.curatatoriespalatorie.ro, unde pot găsi și lista completă de prețuri. Sperăm ca pe viitor oamenii să folosească sistemul de comenzi on-line mai des.